Akupunktur

Akupunktur innebär nålbehandling och är en del av traditionell kinesisk medicin, TCM. Enligt TCM består all materia och även vi människor av qi, energi. I människokroppen strömmar qi genom kanaler sk meridianer. Man anser att när qi flödar harmoniskt dvs tillräckligt starkt och i rätt riktning så håller vi oss friska och vi mår bra både till kropp och sinne. Störs däremot flödet minskar vår motståndskraft mot sjukdomar, stress och osunda  känslouttryck. Akupunkturen används i Sverige som förebyggande och friskvårdande. WHO, Världshälsoorganisationen, har listat över hundra användningsområden. Några som nämns är;
Astma, hormonell obalans, hudproblem, huvudvärk, högt eller lågt blodtryck, infertilitet, klimakteriebesvär, matsmältningsproblem, menstruationsbesvär, migrän, nedstämdhet, smärttillstånd, stress, sömnsvårigheter, trötthet.
Jag har jobbat med friskvård i Göteborg sedan 2005. Jag började som massageterapeut och vidareutbildade mig sen till akupunktör enligt traditionell kinesisk medicin. Det är en 3 årig deltids utbildning som dessutom kräver 60 högskolepoäng i basmedicin enligt västerländsk skolmedicin.
Min starka sida som kroppsterapeut är att se samband. För mig betyder det att se att allting i kroppen påverkar vartannat. Akupunktur är mitt bästa redskap för att återställa kroppens obalanser.
Du är varmt välkommen att höra av dig med frågor och funderingar.
/Linda Limar
linda.s.limar@gmail.com
0731 83 84 55